Frankrijk zet Uruguay opzij en is eerste halve finalist

Print
Frankrijk zet Uruguay opzij en is eerste halve finalist

Raphaël Varane juicht na de openingstreffer. Afbeelding: EPA

Frankrijk heeft zich vrijdagmiddag als eerste ploeg geplaatst voor de halve finale van het WK voetbal in Rusland.

Les Bleus wonnen zonder al te veel moeite met 2-0 van Uruguay. 

Varane
De bijna 45 duizend toeschouwers in Nizhny Novgorod moesten tot het einde van de eerste helft wachten op het eerste serieuze spektakel. Vijf minuten voor de rust torende Raphaël Varane boven iedereen uit en promoveerde hij een vrije trap van Antoine Griezmann tot doelpunt. De verdediger van Real Madrid verlengde de bal naar de verre hoek en liet doelman Muslera kansloos. Nog voor de pauze leek Martin Cáceres aan de overkant gelijk te maken, maar Hugo Lloris bood stijlvol redding op de kopbal van de Uruguayaanse verdediger. 

Blunder
Na rust probeerde Uruguay het spel naar zijn hand te zetten, maar het was Frankrijk dat opnieuw het net vond. De ploeg werd daarbij geholpen door Muslera, die schot van Griezmann door zijn handen liet glippen. De blunder deed wat denken aan de veelbesproken flater van Liverpool-keeper Karius in de Champions League-finale.


Irritaties
Na het tweede doelpunt liepen de irritaties op het veld op. Uruguay, waar sterspeler Cavani met een blessure ontbrak, probeerde het wel, maar kreeg geen grip meer op de wedstrijd. 

Frankrijk komt dinsdagavond in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen Brazilië en België, dat vrijdagavond om acht uur wordt gespeeld.