Vive La France! Tiende editie Quatorze Juillet à Maestricht

Print
Vive La France! Tiende editie Quatorze Juillet à Maestricht

Tijdens de expo ‘Gastvrij Maastricht’ staat de opvang van Franse en Belgische vluchtelingen in WOI centraal. Afbeelding: Stichting PEM

De tiende editie van Quatorze Juillet à Maestricht wordt vandaag 14 juli en morgen 15 juli gevierd in het Faliezusterpark en in het naburige Jekerkwartier.

In het park zijn optredens, Franse films, eten en drinken en een kunst- en brocantemarkt. In het Faliezusterpark is de expo ‘Gastvrij Maastricht’ ingericht over de opvang van Franse en Belgische vluchtelingen in Maastricht tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Petit Paris
Petit Paris heet het straatfeest met live muziek op zaterdag- en zondagmiddag in het Jekerkwartier. Het terras van d’n Hiemel is dit weekend een Frans kinderparadijs met een springkussen en zaterdagavond gaan alle remmen los tijdens de Allo Allo Night@the beach. 

Zaterdag 14 juli wordt om 22.00 uur de film Les Petits Mouchoirs vertoond in het park. Toegang vrij. Zondag 15 juli is van 10.00 tot 12.30 uur een toertocht voor Franse oldtimers. In het Faliezusterpark wordt een Grand Déjeuner ingericht op zondag 15 juli van 13.00 tot 16.00 uur. 

Zie ook: www.14juillet.nl