Bertens stunt tegen Venus Williams op Wimbledon

Print
Bertens stunt tegen Venus Williams op Wimbledon

Afbeelding: AFP/Ben Stansall

Kiki Bertens heeft zich voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon.

Ze klopte op Court 1 vijfvoudig kampioene Venus Williams, vorig jaar nog finaliste, na een lange partij in drie sets: 6-2 6-7 (5) 8-6.

Klasse apart
De inmiddels 38 jaar oude Williams was vorig decennium met haar zus Serena een klasse apart op Wimbledon. Tussen 2000 en 2010 wonnen zij negen van de elf titels. Vorig jaar verloor Williams in de finale van de Spaanse Garbiñe Muguruza.

2016
Bertens haalde in 2016 de derde ronde op Wimbledon. Alleen op Roland Garros kwam ze in 2014 (vierde ronde) en 2016 (halve finales) verder dan de derde ronde. Bertens ging, nadat ze de eerste set redelijk eenvoudig naar zich toe had getrokken, bij 5-4 in de tweede set serveren voor de winst. Maar haar opslag werd gebroken door Williams, vorig jaar nog finaliste, die de stand via de tiebreak gelijk trok.

Bijzonder boeiend duel
Bertens, geen groot liefhebber van de grote stadions en grastennis, verloor in de derde set meteen haar opslaggame. Heel even leek de speelster uit Wateringen, tegenwoordig inwoonster van Breda, van slag. Maar ze herstelde zich, brak terug in de vierde game waarna het in een bijzonder boeiend duel lang gelijk opging.
Bij 7-6 op de opslag van Williams kreeg Bertens dan eindelijk haar eerste matchpoint. Williams ontsnapte twee maal maar bij de derde kans maakte Bertens een einde aan de partij.

In de volgende ronde treft Bertens de winnares van de partij tussen de als zevende geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova en de Roemeense Mihaela Buzarnescu.