Drie dronken Walen wekken Hulsberg met dolle rit en getier

Print
Drie dronken Walen wekken Hulsberg met dolle rit en getier

Foto ter illustratie. Afbeelding: Flickr/Kevin Hackert/CC BY-NC 2.0

Hulsberg - Drie dronken personen uit Wallonië hebben vanochtend iets voor zes uur voor de nodige chaos gezorgd in Hulsberg.

Eerst kwamen ze met een flinke knal het dorp in met hun auto en vervolgens gingen ze schreeuwend over straat.

Klapband
Bewoners onderaan de Schoolstraat werden gewekt door het geluid van gierende en slippende banden van een auto, gevolgd door een knal. “Ik ben meteen bij de ruit gaan kijken”, zegt een man. “Hier beneden in de bocht waren ze geslipt en hadden ze de stoep geraakt. Toen ik beneden kwam, zag ik de auto met klapband geparkeerd staan.”

Schreeuwen
Volgens de man liep een van de Walen vervolgens met een ontbloot bovenlijf in het Frans te schreeuwen op straat. Om 5:52 uur kwam bij de politie een melding binnen van het incident. Volgens de ooggetuige had het drietal door dat de politie gebeld was, want ze stapten direct weer in en probeerden verder te rijden. “Maar dichtbij de basisschool even verderop hield de auto ermee op en zijn ze te voet verder gegaan.”

Politie
Twee straten verderop werden de Walen door de toegesnelde agenten staande gehouden. “Ze hebben twee van hen meegenomen, de derde moest vertrekken”, zegt de man. “Ze waren duidelijk onder invloed.”