Zweefvliegclub mag tweede hangar bouwen in Venlo

Print
Zweefvliegclub mag tweede hangar bouwen in Venlo

Afbeelding: Istock

Venlo - Venlo Eindhoven Zweefvliegclub (VEZC) mag een tweede hangar bouwen aan de Bloemartsweg op de Groote Heide in Venlo. De gemeente gaat akkoord met dit verzoek van de zweefvliegclub.

Behalve de hangar van duizend vierkante meter mag de vereniging ook een slagboom plaatsen op het terrein bij de hangars.

Plaatsgebrek
VEZC vroeg de gemeente om toestemming omdat de club sinds de fusie kampt met plaatsgebrek. Eind 2016 gingen de Venlose en Eindhovense zweefvliegers op in één vereniging. Momenteel moeten er ook vliegtuigen ondergebracht worden in bedrijfshallen elders in de gemeente Venlo. De vereniging heeft momenteel zestien zweefvliegtuigen.

Frits Urselmann laat namens VEZC weten dat de bouw van de tweede hangar op zijn vroegst zal beginnen in september of oktober. De club financiert het plan zelf. Om geld op te halen wordt ook nog een aantal vliegtuigen verkocht.

Zelf klussen
Urselmann kan niet zeggen hoeveel de bouw precies gaat kosten omdat de leden, in overleg met de aannemer, ook zelf klussen gaan uitvoeren. Volgens Urselmann bestaat VEZC momenteel uit 120 leden. "En we zijn groeiende. Dit jaar hebben we er 15 leden bijgekregen. Voor ons is dat een flinke stijging."