Internetreus Alibaba kijkt nog steeds naar Weert voor distributiecentrum

Print
Internetreus Alibaba kijkt nog steeds naar Weert voor distributiecentrum

Afbeelding: Flickr

Komt internetgigant Alibaba nou wel of niet naar Weert? Een maand geleden leek het erop dat het megabedrijf een streep door Weert gezet zou hebben. Maar is dat ook zo?

Het staat nog lang niet vast dat Alibaba Weert links laat liggen. Ondanks dat de Chinese internetgigant nadrukkelijker naar het Belgische Luik kijkt voor de vestiging van een groot distributiecentrum, zijn de plannen voor een vestiging in Weert nog lang niet van de baan.

Distributiehal
Dat zegt Ad van den Berg, directeur van Focus Projectontwikkeling & Vastgoed in Eindhoven. De investeerder wil op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert een distributiehal bouwen van 88.000 vierkante meter. Een van de gegadigden om (een deel van) die hal te huren is Alibaba.

Echter, begin vorig maand werd bekend dat het Chinese internetbedrijf zijn oog had laten vallen op het Belgische Luik om zich daar te vestigen. Volgens de Belgische premier Charles Michel zouden de gesprekken daarover in een verregaand stadium bevinden, meldden Belgische kranten toen. Daaruit werd min of meer geconcludeerd dat een vestiging in Weert geheel van de baan zou zijn.

Gesprek
"Dat is echter nog lang niet zeker", zegt Van den Berg, die een maand geleden niet wilde reageren. "We zijn nog steeds met Alibaba in gesprek en hebben niet te horen gekregen dat een vestiging in Weert niet door zou gaan. De optie dat Alibaba naar Weert komt, blijft dus open. Al houden we er wel rekening mee dat als Alibaba zich ook in Luik vestigt, dat in een wat kleinere vorm zal zijn dan we eerder hadden gedacht."

Volgens Van den Berg heeft hij nog meer ijzers in het vuur voor de logistieke megahal in Weert. "We zijn met verschillende kandidaten in gesprek", zegt hij. "Er is in Midden-Limburg grote behoefte aan distributiecentra. Als we een contract afsluiten, kunnen we binnen een half jaar beginnen met de bouw."