Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Reddingsactie voor de zure kers: ‘Echt Limburgs superfood’

Reddingsactie voor de zure kers: ‘Echt Limburgs superfood’

Teler Susanne Görtz uit Baarlo is tevreden over de kwaliteit van de Limburgse zure kers-morel. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

De Limburgse zure kers -morel- heeft weer toekomst. Telers, inblikkers, groothandelaren en bakkers zijn bezig met een grote reddingsactie. "De morel is echt Limburgs superfood. Goed voor de gezondheid, het Limburgs landschap en de Limburgse vlaaicultuur."

Dikke, sappige rode kersen glinsteren in de zon. Als een gulle rode regen vallen ze uit de bomen op de witte opvangzeilen van de oogstmachines, die deze weken overuren maken in de boomgaarden van Susanne Görtz in Baarlo.

Tevreden

De jonge teler van de Limburgse morel glimlacht tevreden. "De kwaliteit is heel goed dit jaar. Dankzij vooral het goede weer in het voorjaar, geen hagelbuien en storm hebben we gehad. Van andere telers hoor ik ook dat ze tevreden zijn over de kwaliteit" ...