MAFAD Graduation Expo; Made in Maastricht talenten tonen hun kunsten

Sam Schobbe geeft aan wethouder Jim Janssen uitleg over haar printtechnieken© Laurens Bouvrie

Nathan Klein in gesprek. Op de achtergrond een van zijn ontwerpen. © Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail: Sam Schobbe geeft aan wethouder Jim Janssen uitleg over haar printtechnieken
thumbnail: Nathan Klein in gesprek. Op de achtergrond een van zijn ontwerpen.
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Een paar uurtjes geen trek in zon en warmte maar wel interesse in design en mode? Dan is het de overweging waard een bezoek te brengen aan de Graduation Expo van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD).

Laurens Bouvrie

Afgelopen donderdag werd in bijzijn van wethouder Cultuur Jim Janssen de jaarlijkse tentoonstelling met werk van afgestuurde studenten van de MAFAD geopend. Een belangrijk deel van wat aan het kunst -en designinstituut wordt getoond werd onlangs al getoond tijdens de modeshows van de FASHIONCLASH 2018. Het publiek en veel kenners waren danig onder de indruk van de MAFAD Graduation Show 2018.

Die positieve kritiek op het getoonde door de MAFAD-studenten tijdens de tiende FASHIONCLASH is nog beter te begrijpen door een bezoek aan de Graduation Expo. Behalve kijken kan daar ook met de afgestudeerden over hun werken en toekomst gesproken worden. Zoals bijvoorbeeld met Nathan Klein. De jongeman liep het afgelopen jaar stage bij niemand minder dan de Engelse mode-icoon Vivienne Westwood. Ook Nieke Verkennis – graag werkend met de kleuren van de zo in moeilijkheden verkerende koraalriffen – deed veel ervaring op in Londen.

Komen veel studenten uit alle windstreken naar Maastricht om aan de MAFAD te studeren; Sam Schobbe hoefde bij de start van haar opleiding niet te verhuizen. De Maastrichtse heeft de afgelopen jaren haar talent voor textielprint verder ontwikkeld. Niet zonder succes. Tijdens de FASHIONCLASH kregen haar ontwerpen een klaterend applaus. Waarom? Dat kunt uzelf beoordelen bij een bezoek aan de Graduation Expo. Het geeft in ieder geval een goed beeld hoe de opleiding een belangrijk onderdeel uitmaakt van het steeds meer indruk makende door gemeente Maastricht en Provincie Limburg ondersteunde project Made in Maastricht.

Die modeontwerpen zijn zaterdag en zondag (7 en 8 juli) van tien uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds terug te zien. Dat alles samen met een keur aan andere disciplines zoals fotografie, audio art, objecten, grafische ontwerpen en film.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal