LIVE: D'n Um naar Sevenum

Print
LIVE: D'n Um naar Sevenum

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum heeft d'n Um gewonnen. Op het einde waren er nog twee schutterijen in de race voor de winst op het Oud Limburgs Schuttersfeest. De Noord-Limburgers waren uiteindelijk de gelukkigste.

Er werd zaterdagochtend in de Belgisch-Limburgse grensgemeente Kinrooi met 21 Nederlandse en 5 Belgische schutterijen begonnen met kavelen. 

Scrol naar beneden om het liveblog terug te lezen.

Sterfgeval
Oorspronkelijk haalden 27 schutterijen de eindstrijd, maar Schutterij Sint Barbara uit Tungelroy moest zich eerder deze week wegens een sterfgeval terugtrekken uit de strijd. 

Enorme afvalrace
Na de vierde en vijfde kavelronde waren er nog maar tien schutterijen in de race. Negen uit Nederland en eentje uit België. President van het OLS, Ger Koopmans riep alle burgemeester op om naar Kinrooi te komen. Alle burgemeesters stemden vervolgens in met de organisatie van het OLS 2019. 

Kleine bölkes
Rond kwart voor drie waren er nog acht schutterijen in de race. Vanaf dat moment in kavelronde acht werd er op kleine bölkes (één cm bij één cm) geschoten. Toen vielen de schutterijen heel snel af en bleven er nog twee schutterijen over. Sint Sebastianus uit Sevenum en Sint Petrus & Paulus uit Susteren. Zij maakten er een zinderende strijd van. 

Spannend
Van kavelronde negen tot en met twaalf gaven beide schutterijen niks aan elkaar toe. Daarna was er een korte pauze. Om 16.25 uur werd er verder gegaan met kavelronde dertien. In die ronde ging het vrij snel mis. Susteren miste waardoor Sevenum het OLS in 2019 mag gaan organiseren. Het zorgde voor een uitzinnige vreugde bij de schutters uit het Noord-Limburgse dorp.

Klik hier voor een groter formaat van de interactieve kaart 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen