Eindelijk wonen in groevegebied

Print
Eindelijk wonen in groevegebied

Afbeelding: iStock

Vijfentwintig kavels op unieke groene terrassen in een oude Heerlense groeve gaan binnenkort in de verkoop. Vanuit de hoogstgelegen plekjes heb je uitzicht tot in Duitsland. Ook de spiegelbol van het Maankwartier is nog te zien.

Vanaf lager gelegen kavels kijkt men uit op een waterplas met zilverstrand. Hier wordt tot 2030 afgegraven door zandwinningsbedrijf Beaujean. Het noordelijke gedeelte is al afgewerkt.

Zodra er drie lappen grond zijn verkocht, legt Beaujean de infrastructuur aan. Fred Humblé en Rik Martens tekenden voor ontwerp voor het wijkje Heerenweg-Oost.

Luxe
Over wonen in het groevengebied wordt al jaren gepraat. Heerlen zou behoefte hebben aan buurten waar ruimte is voor luxe woningen. Niet eerder lag er een uitgewerkt plan ter inzage bij de gemeente.

Beaujean biedt kavels aan die variëren van 1.200 tot 4.500 vierkante meter, waar grotendeels naar eigen inzicht kan worden gebouwd. Er ligt geen beeldkwaliteitsplan.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen