Dumoulin: Tour eindelijk begonnen

Print
Dumoulin: Tour eindelijk begonnen

Afbeelding: EPA

Eindelijk, was de gezamenlijke conclusie van Maastrichtenaar Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen kort voor de start van de Ronde van Frankrijk.

De klassementsman van Sunweb en de sprinter van LottoNL-Jumbo wilden graag aan de klus beginnen. "Het zijn altijd rare dagen, zo voor een grote ronde. Maar in die drie weken vind je je ritme, dat voelt veilig", vertelde Dumoulin bij de NOS.

Sprint
Voor Dumoulin gaat het de eerste dagen vooral om 'heel blijven', voor Groenewegen draait alles om de vlakke etappes, waarvan hij er in de eerste week genoeg van voorgeschoteld krijgt. "Ik ben blij dat we eindelijk mogen beginnen. Het wachten duurt lang, maar ik heb er nu enorm veel zin in. We hebben de finale van de eerste etappe nog verkend. Het is een mooie finale, het zal hectisch worden."

Groenewegen pakt bij ritwinst de gele trui. "Ik weet zeker dat ik beter ben dan vorig jaar, maar het moet er nu wel uitkomen."

Start
Tourbaas Christian Prudhomme heeft iets na 11.00 uur het peloton het sein gegeven dat de 105e Ronde van Frankrijk is begonnen. Met Chris Froome, dan toch niet geschorst door de internationale wielrenunie UCI en daarom gewoon welkom, als favoriet gingen 22 ploegen van acht renners van start.