Mogelijk in toekomst punten voor alle coureurs in Formule 1

Print
Mogelijk in toekomst punten voor alle coureurs in Formule 1

Afbeelding: EPA

De puntentelling in de Formule 1 gaat mogelijk weer op de schop. Liberty Media, eigenaar van de koningsklasse van de autosport, wil dat meer coureurs punten kunnen scoren tijdens de races.

Op dit moment vallen de eerste tien van de uitslag in de punten. Voorheen was dat alleen de top zes.

Binnen de zogeheten strategiegroep zijn afgelopen week, in de aanloop naar de Grote Prijs van Groot-Brittannië, de nodige gesprekken gevoerd over aanpassing van de puntentelling. 

Mogelijkheden
"We hebben er over gesproken om alle coureurs punten te geven, van de nummer 1 tot de nummer 20", zegt Vijay Mallya, eigenaar van renstal Force India.

"Degene die als laatste eindigt in de race krijgt dan 1 punt en zo stapsgewijs omhoog. Een andere optie is de eerste vijftien in de race punten te geven in plaats van de eerste tien. Al die mogelijkheden komen voorbij."

Tegen
Mallya vindt het geen goed idee als alle coureurs punten zouden krijgen. "Als we het nu goed doen, krijg ik van vrienden berichtjes met teksten als: gefeliciteerd, weer in de top 10. Dat spreekt tot de verbeelding. Als iedereen in de punten eindigt, zal niemand op het einde van de race meer alles op alles zetten om bijvoorbeeld de top 10 in te komen."