Sint Sebastianus uit Sevenum wint Oud Limburgs Schuttersfeest 2018

Print

Sint Sebastianus uit Sevenum wint Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 is zaterdag gewonnen door schutterij Sint Sebastianus. De schutterij uit Noord-Limburg wint d'n Um.

Het is de eerste keer dat de schutterij uit Sevenum het OLS mag gaan organiseren. Voor het eerst in acht jaar gaat het OLS weer naar Noord-Limburg.

Bekijk meer foto's in ons fotoalbum

Spannende strijd
Er waren nog acht schutterijen in de race toen er rond kwart voor drie werd overgegaan op kleine bölkes. Toen ging het heel snel. Binnen een mum van tijd was de helft van de overblijvers weg. Sint Sebastianus uit Sevenum en Sint Petrus & Paulus uit Susteren bleven met z'n tweeën tot op het laatst over.

Zinderend
Van kavelronde negen tot en met twaalf gaven beide schutterijen niks aan elkaar toe. Daarna was er een korte pauze. Om 16.25 uur werd er verder gegaan met kavelronde dertien. In die ronde ging het vrij snel mis. Nicole Schmeitz miste namens Susteren waardoor Sevenum het OLS in 2019 mag gaan organiseren. Het zorgde voor een uitzinnige vreugde bij de schutters uit het Noord-Limburgse dorp. De 25-jarige Schmeitz werd door de andere schutters getroost en geknuffeld. 

Zestal
Het zestal van Sint Sebastianus bestond uit Henk van Rengs, Monique Janssen, Justin Hermkens, Tom Joppen, Hay Huijs en Erik Sturme. Het winnend zestal zal zaterdagavond in Sevenum worden gehuldigd.

Lees alles terug via ons liveblog over het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018

Bekijk een video met reacties van de winnaars en verliezers: