Nieuwe Formule 1-simulatoren in Leisure Dome

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - De Leisure Dome in Kerkrade heeft er een bijzondere nieuwe attractie bij: Adrenaline Xperience, een racecentrum met twaalf professionele simulatoren.

Eigenaren Patrick Wouters en Atze Kerkhof trainen al jaren getalenteerde echte coureurs. Met deze simulatoren willen ze nu ook het grote publiek bereiken. Daarbij kunnen ook talenten gespot worden.

Realistisch
“De simulatoren hebben één groot scherm van 180 graden en kunnen afgesteld worden als een bolide die vergelijkbaar is met de Formule 1, 2, 3 of 4". "Het zijn unieke machines die geavanceerder zijn dan de simulatoren die je in tv-programma’s ziet", zegt Wouters.

"Je kunt zelfs de krachten op de pedalen en het stuur aanpassen. Mocht je een Formule 1-wagen kiezen en die in de meest realistische stand zetten, dan moet je bij het remmen meer dan honderd kilo intrappen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →