Heel klein dipje in zomerweer op komst

Print
Heel klein dipje in zomerweer op komst

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Aan het zomerse weer komt geen einde, maar dinsdag kunnen we wel lichte regenval verwachten. "Maar het is zo weinig dat het meer een druppel op de gloeiende plaat is."

Zondag schijnt bijna overal de zon volop. Alleen in het zuidwesten komen in de ochtend eerst nog wat wolkenvelden voor. Landinwaarts stijgt de temperatuur daarna naar 25 tot 27 graden.

Maandag trekken er vanuit het noorden wolken over het land, waarbij de zon maar af en toe doorbreekt. De meeste kans op zon is er in het zuidwesten en zuiden. Daardoor kan het daar lokaal nog een zomerse 25 graden worden. Elders wordt het minder warm met 20 tot 23 graden. "Er kan 's middags al een spatje regen vallen, maar de kans hierop is klein", denkt weervrouw Hanneke Luijting van Weerplaza.

Dipje
Al met al stelt het dipje waarschijn­lijk weinig voor - maar na zo'n lange periode met stabiel en zonnig weer zijn we natuurlijk ook niks meer gewend!

Dinsdag is er opnieuw veel bewolking. Vooral in het noordoosten en oosten van het land kan er dan ook wat motregen vallen. "Veel gaat het niet voorstellen, mogelijk blijft het zelfs gewoon droog. Als er regen valt, zal er niet veel meer dan 1 tot 3 mm vallen. Dit is zo weinig dat het meer een druppel op de gloeiende plaat is - het is bij lange na niet genoeg om het neerslagtekort aan te vullen", aldus Luijting.

's Middags breekt ook de zon weer vaker door. Het wordt dan 20 tot 23 graden, in het oosten wordt het mogelijk toch nog 25 graden. Luijting: "Al met al stelt het dipje waarschijnlijk weinig voor - maar na zo'n lange periode met stabiel en zonnig weer zijn we natuurlijk ook niks meer gewend!"

Onweer
Vanaf woensdag keren de zon en de warmte alweer terug en stijgt het kwik geleidelijk naar de 28 graden. De instabiliteit in de atmosfeer neemt wel toe, waardoor naar het einde van de week de kans op onweer stijgt.

"De kans hierop is vooralsnog klein, dus het is nog even afwachten. Voorlopig lijkt het einde van de droogteperiode nog niet in zicht", stelt Luijting.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →