Schietende Belgische juwelier vrijgelaten

Print
Schietende Belgische juwelier vrijgelaten

Afbeelding: AD/Jürgen Eeckhout

De juwelier uit het Belgische dorp Oostakker die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Wat die voorwaarden zijn, is niet bekendgemaakt.

Dood
De juwelier had na de overval op straat geschoten op zijn belagers die er op een bromfiets vandoor gingen. Degene die achterop zat, werd dodelijk getroffen, aldus de woordvoerster van het parket.

De andere overvaller is nog voortvluchtig. De overvallers hebben volgens het politieonderzoek zelf niet geschoten.

Onderzoek
Verder onderzoek moet uitmaken of er sprake kan zijn van zelfverdediging. De man werd voorgeleid op verdenking van doodslag, maar de onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden. "De man werkt zeer goed mee aan het onderzoek", aldus de woordvoerster.

Agressief
"Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen. De juwelier zou geschopt en geslagen zijn en bedreigd met een vuurwapen. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en de klanten zouden bedreigd zijn met een vuurwapen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →