Twee Limburgers aangehouden voor inrijden op Belgische agent

Print
Twee Limburgers aangehouden voor inrijden op Belgische agent

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Twee mannen van 20 en 25 jaar uit Sint Geertruid zijn zaterdag- op zondagnacht na een achtervolging aangehouden voor het inrijden op een Belgische politieagent bij een verkeerscontrole.

Hun vluchtpoging werd door de Belgische en Nederlandse politie rond half twee gestopt ter hoogte van de Koning Willem-Alexander Tunnel in Maastricht.

Blokkade
De Nederlandse politie werd op de hoogte gesteld van de achtervolging toen de verdachten bij Maastricht Airport in de zuidelijke richting over de A2 reden. Agenten kozen positie aan beide kanten van de Koning Willem-Alexander Tunnel.

Toen de verdachten aankwamen bij de hiervoor ingerichte blokkade aan de zuidzijde, werden ze door Belgische en Nederlandse agenten ingerekend.

De tunnel is tijdens de actie dicht geweest. Het onderzoek tegen de verdachten loopt. Het is nog onduidelijk hoe het met het slachtoffer gaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →