Dumoulin: zin in ploegentijdrit

Print
Dumoulin: zin in ploegentijdrit

Afbeelding: ANP

Eerst is er nog een vlakke en vermoedelijk hectische rit, maar Tom Dumoulin werd voor de start van de tweede etappe al bevraagd over de ploegentijdrit van maandag.

Daar liggen kansen voor de kopman van Sunweb om tijd te winnen op een aantal concurrenten. Zijn ploeg is de regerend wereldkampioen.

Goede ploeg
"We hebben het parcours twee keer verkend, het ziet er mooi uit. We hebben er een goede ploeg voor", vertelde Dumoulin, die zaterdag al 51 seconden won op Chris Froome, de Britse Tourfavoriet die zaterdag in de slotfase ten val kwam.

Leiding
Hij zal maandag wakker worden met een ander gevoel. Dumoulin: "Compleet anders. Het is een dag met een ander ritme, met een andere focus. Zo'n vlakke rit als vandaag is voor mij wat dat betreft veel moeilijker."

Het is maandag ook een dag waarin hij de leiding in handen moet nemen. "Maar ook bij mij hangt het van de benen af. Ik heb ook slechte dagen gehad in ploegentijdritten. We gaan het zien. Als ik goed ben zullen mijn beurten op kop wat langer zijn en moet ik als leider ervoor zorgen dat iedereen zijn werk doet."