Verstappen valt uit in spectaculaire race op Silverstone

Print
Verstappen valt uit in spectaculaire race op Silverstone

Afbeelding: AFP

Max Verstappen is na een incidentrijke race tijdens de Britse Grand Prix kort voor de finish uitgevallen. Hij reed toen in vijfde positie.

De coureur uit Montfort kreeg in de 47e ronde waarschijnlijk te maken met remproblemen op Silverstone en spinde van het circuit af. Op dat moment was er een furieuze strijd gaande om de leiding.

Sebastian Vettel wist die in zijn voordeel te beslissen. Hij bouwde zijn voorsprong op Hamilton, tweede in de WK stand daarmee verder uit tot acht punten.

Tumultueuze start
Waar iedereen verwachtte dat Lewis Hamilton in eigen land de Grand Prix van Engeland vanaf pole position zou gaan winnen, was het na een tumultueuze start juist Sebastian Vettel die aan kop ging na de start.

Hamilton stuurde te fel in, raakte Kimi Räikkönen en nadat de rook was opgetrokken, lag Max Verstappen op een derde plek vlak vóór diezelfde Räikkönen. De Fin kreeg later een straf van 10 seconden voor het incident. 

Inhaaljacht
Voor Hamilton begon vanaf dat moment een furieuze inhaaljacht die door twee crashes werd bespoedigd: een crash van Marcus Ericsson in de 33ste ronde en een botsing tussen Carlos Sainz en Romain Grosjean.

Na een reeks pitstops tijdens de safetycarsituaties als gevolg van die twee crashes lag Valteri Bottas op kop met Sebastian Vettel in zijn kielzog en Lewis Hamilton daar achter, omdat beide Mercedessen niet waren gestopt in de tweede safetycarfase.

Verdedigen
Daardoor was het verdedigen geblazen voor Verstappen tegen Räikkönen en Bottas tegen Vettel. Verstappen moest zijn Finse achtervolger in de 43ste ronde na een furieus gevecht voorbij laten.

Verstappen raakte daarbij nog even van de baan af en vreesde even voor schade. Vooraan lukte het Bottas beter om tegen Vettel te verdedigen, al was het dan in de 47ste ronde toch raak voor de Duitser die met een gewaagde maoeuvre de leiding wist te pakken.

Bottas viel daarna terug waardoor Hamilton maximaal kon profiteren en ondanks zijn botsing met Räikkönen in de openingsronde nog naar de tweede plaats kon rijden op eigen grond.