Discussie binnen SP Weert

Print
Discussie binnen SP Weert

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De SP in Weert is er intern nog niet uit of ze de komende raadsperiode twee extra commissieleden wil laten installeren.

De commissieleden van de overige partijen werden vorige week donderdag geïnstalleerd tijdens een extra raadsvergadering. Het gaat daarbij om partijleden die niet in de gemeenteraad zitten en dus ook niet gekozen zijn.

Volgens SP-fractieleider Jeroen Goubet is er binnen zijn partij een groep die vindt dat de SP de afgelopen vier jaar te weinig in de wijken en straten te zien is geweest. Dat zou mogelijk hebben meegespeeld bij het verlies van vier naar twee zetels bij de verkiezingen.

Zichtbaar
"De groep vindt dat we te veel in het stadhuis hebben gezeten en dat we weer meer op straat zichtbaar moeten zijn en dat we onze energie daarop moeten richten", zegt Goubet.

"Zelf vind ik echter dat we nu hetzelfde werk moeten doen met twee raadsleden minder. Twee extra commissieleden zouden een flinke ontlasting betekenen. Daar zou ik voor kiezen. Maar ik vind dat de groep die een andere mening heeft ook gehoord moet worden. Alternatief zou zijn dat we sterk gaan selecteren waar we ons nog wél op richten en wat we links laten liggen."

September
Volgens Goubet zal het SP-bestuur de komende weken een discussie voeren over de verschillende mogelijkheden. "Als het ervoor kiest toch twee commissieleden aan te wijzen, dan kunnen die gemakkelijk in de eerstvolgende raadsvergadering in september geïnstalleerd worden", aldus Goubet.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje