Verdachten gewelddadige overval en plofkraak opnieuw voor de rechter

Print
Verdachten gewelddadige overval en plofkraak opnieuw voor de rechter

Afbeelding: iStock

Brunssum / Landgraaf - Yarmi D. (29) uit Kerkrade en Geoffrey D. (41) uit Hoensbroek staan maandag terecht voor een zeer gewelddadige overval in Landgraaf en een reeks andere delicten.

Vorige week dinsdag werd de zaak inhoudelijk al behandeld, nu komen de officier van justitie en de advocaten aan het woord.

Schietpartij
De zaak waarmee ze het landelijke nieuws haalden, is de gewapende overval in Landgraaf op 10 mei 2016, waarbij Yarmi D. en Geoffrey D. (geen familie) zich verkleed hadden als agenten. Bij een ontstane vechtpartij met de man des huizes liep Yarmi lelijke steekwonden op. Geoffrey trok daarop een pistool en schoot drie keer van dichtbij op de bewoner, die zwaargewond raakte. „Ik schoot uit nood, mijn maat had hier anders niet meer gezeten”, zei Geoffrey daar vorige week over.

Benzine
D. wordt verder onder andere verdacht van een poging tot een plofkraak in Brunssum en een gewelddadige overval in Brunssum op 16 maart 2016, waarbij de bewoner werd overgoten met benzine. De daders dreigden de bewoner in brand te steken en zijn oren en vingers af te snijden als hij geen geld zou geven. D. ontkent iets met deze zaak te maken te hebben, ondanks dat DNA-sporen  van hem op de plaats delict zijn gevonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →