Venray krijgt Indiase kapelaan

Print
Venray krijgt Indiase kapelaan

Afbeelding: Stefan Koopmans

Venray - In de Petrus-Bandenparochie in Venray gaat in september de Indiase priesterstudent Marthoma Alexander (30) uit India aan de slag.

Kapelaan Marthoma wordt in september in Roermond tot diaken gewijd, volgend jaar volgt in ‘zijn’ bisdom Trivandrum in India de wijding tot priester.

Uitlenen
Marthoma heeft het eerste deel van de priesteropleiding in India gevolgd, de laatste vijf jaar heeft hij in Rolduc in Kerkrade gestudeerd. De afspraak is dat het bisdom Tirivandum zijn priester tien jaar ‘uitleent’ aan Nederland. "Er is toch vijf jaar geïnvesteerd in de priester", zo verklaart pastoor-deken Harrie Smeets van Venray deze afspraak.

Voor de Indiase kapelaan is het contact met de katholieke kerk in Nederland een heel aparte ervaring, zegt deken Smeets. "Ze zeggen dat ze in India minder mooie kerken hebben dan wij, maar daar staan de mensen wel buiten te wachten tot ze binnen kunnen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →