Nederweert ‘bevriest’ bedrijven met teveel fijnstof

Print
Nederweert ‘bevriest’ bedrijven met teveel fijnstof

Afbeelding: Streetview

Nederweert - Veertien ‘knelpuntbedrijven’ die teveel fijnstof uitstoten in de gemeente Nederweert, mogen een jaar niet uitbreiden of omschakelen naar een andere vorm van veehouderij.

Dat heeft de gemeente Nederweert besloten om te voorkomen dat ontwikkelingen plaats gaan vinden die in strijd zijn met het nieuwe bestemmingsplan waaraan wordt gewerkt.

Gesprek
Samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt de gemeente aan een structurele oplossing om de grote hoeveelheden fijnstof rond deze bedrijven terug te dringen. In september vindt een gesprek plaats tussen de knelpuntbedrijven, gemeente en het ministerie.

De maatregel geldt het komend jaar niet als de betreffende bedrijven technieken willen toepassen om de uitstoot van fijnstof terug te dringen. De omschakeling naar een biologische productiemethode is niet toegestaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →