Confetti: Over haringen en hoedjes

Print
Confetti: Over haringen en hoedjes

Ze wilden allemaal in Arie's Confetti. Afbeelding: Arie Voorzee

Arie Voorzee strooit zijn Confetti met Maastrichtse (society) nieuwtjes over de lezers uit. Vandaag over de Maastrichtse Haringparty waar behalve de zoute vissen ook hoedjes de boventoon voerden.

De traditionele Maastrichtse Haringparty 2018 zit er weer op. Plaats delict was de binnentuin van Jaap Braam Ruben en Daniëlle Dessart in de Verwerhoek.

De middag was succesvol voor en door heel veel mooie dames met mooie hoedjes. Maar die middag was ook succesvol door een financiële bijdrage aan de Plastic Soup Foundation die hun missie die middag kwam uitdragen: weg met de plastic afval in zee.

Jekerharing
Het vaatje Jekerharing werd geveild door Simone van Trier en bij ‘eenmaal, andermaal, verkocht’ mocht Corine van Haren voor 3.100 euro de haringen meenemen. Het vaatje en daarmee symbolisch het bedrag werd in ontvangst genomen door oud-minister Jacqueline Cramer, vroeger minister van milieu en tegenwoordig voorzitter van de Foundation.

Leukste hoedje
Winnares van het leukste hoedje was Lara Simons-Essed. Zij kreeg een sierraad van Claudia Lijnsveld van Rocks on a Rope. Ik viel net buiten de prijzen voor de flamboyantste man. Winnaar Jerôme Stravers kreeg een bril van Laurens Siefers van Siefers Opticum.

Ongezouten
We zagen heel wat bekende Maastrichtenaren: Jef van Melick, Jos Benders, Luud Martens, Jo Cortenraedt, Cor Jongen, Ralph Meijs, Ilyas[1]  Kaya, Peter Eberson en Robin Berben. De meesten waren in aangenaam gezelschap. De advocaten Jacquemain Sondeijker, Georges van Zeijl en Ronald van Dooren hadden het druk met gratis ongezouten consulten. De muziek tijdens het haringhappen en gezellig converseren was van Cala Nova Ibiza.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →