Heerlen heeft nieuw kindercollege

Print
Heerlen heeft nieuw kindercollege

Afbeelding: Gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen heeft een nieuw kindercollege geïnstalleerd. Wethouder Jordy Clemens beëdigde de leerlingen van groep 8 van verschillende Heerlense basisscholen.

Het college bestaat uit vier wethouders, die afwisselend burgemeester zijn, en twee raadsleden. De wethouders zijn Jenna Albers (Heerlen-stad), Britt Lendi (Hoensbroek), Pien Vanhommerig (Heerlerbaan) en Victoria Bruggeman (Heerlerheide). Daphne Goddschmitz en Milan Weijers zijn aangesteld als kinderraadsleden, die de wethouders ondersteunen en van advies voorzien. 

De achtstegroepers zijn het komende schooljaar betrokken bij onder meer het bedenken en organiseren van een programma voor kinderen. Ook zijn ze aanwezig bij sommige officiële gelegenheden in Heerlen, zoals de opening van de kermis. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen