FNV-actie ziekenhuis Maastricht: ‘honderden naar actiebijeenkomst’

Print
FNV-actie ziekenhuis Maastricht: ‘honderden naar actiebijeenkomst’

Afbeelding: Harry Heuts

Enkele honderden medewerkers van het Maastricht UMC zullen volgens vakbond FNV Zorg & Welzijn dinsdag een actiebijeenkomst bijwonen. Hiermee onderstrepen ze hun onvrede over het uitblijven van een goede cao. De actievergadering vindt tijdens de lunchpauze plaats, waardoor de normale gang van zaken in het ziekenhuis niet wordt verstoord.

De actie vindt plaats tijdens een personeelsbijeenkomst belegd door de vakbond. Volgens Zorg & Welzijn eisen de werknemers  "meer waardering en respect in een goede cao.”

Overuren
Volgens de vakbond is het personeelstekort "zo hoog dat werknemers het werk, zowel fysiek als mentaal, niet meer aankunnen. Openstaande vacatures kunnen niet worden ingevuld, waardoor het draaien van overuren eerder normaal dan uitzonderlijk is geworden.”

Wilma Peters van de vakbond zegt dat de werknemers een fatsoenlijke loonsverhoging eisen en "concrete afspraken over de aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling, want er moet veel meer jonger personeel bijkomen.”

Landelijke actie
De FNV voert ook actie in andere universitaire ziekenhuizen in het land, zoals in Leiden en Utrecht. De bod benadrukt dat tijdens de acties de patiëntveiligheid voorop staat. Er vallen ongeveer 60.000 mensen onder de cao.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →