Zwemevenement voor kankeronderzoek gaat niet door

Print
Zwemevenement voor kankeronderzoek gaat niet door

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Het evenement 'Swim to fight cancer', dat op 26 augustus in Maastricht zou plaatsvinden, gaat niet door. Er zijn te weinig deelnemers.

De organisatie laat weten dat er te weinig voorbereidingstijd is geweest om voldoende deelnemers te verkrijgen zodat het evenement doorgang kan vinden.

Met een zwemtocht over de Maas vanaf de Maastrichtse Watersport Club (MWC) zou er geld worden ingezameld voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en -preventie. De opbrengst van dit event in Maastricht zou naar MUMC+ gaan.

Boudewijn Zenden
Eén van de deelnemers die aan de ruim twee kilometer lange zwemtocht in de Maas zou meedoen was de bekende Maastrichtenaar Boudewijn Zenden.

Volgend jaar
De organisatie, onderdeel van een landelijk opgezet evenement in meerdere steden, zegt de goede doelen zwemtocht van Maastricht te verplaatsen naar volgend jaar september. 

Teruggave
Deelnemers die zich al hadden ingeschreven, kunnen hun inschrijving aanhouden tot volgend jaar of meedoen in een andere stad waar het evenement plaatsvindt. Teruggave van het inschrijfgeld is ook mogelijk, aldus de organisatie. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen