Delhaize uur eerder dicht en Koninklijke steun voor Rode Duivels

Print
Delhaize uur eerder dicht en Koninklijke steun voor Rode Duivels

Afbeelding: AFP

De WK-koorts begint langzaam te stijgen bij onze zuiderburen. De vestigingen van supermarktketen Delhaize in België sluiten dinsdagavond een uur eerder vanwege de halve finale van het WK voetbal.

De Rode Duivels treffen om acht uur in de avond Frankrijk. Delhaize, onderdeel van het Ahold-concern, wil het personeel de kans geven de hele wedstrijd te kijken. De werknemers krijgen gewoon doorbetaald.

De grootste concurrenten, Colruyt en Carrefour, passen hun sluitingstijden niet aan. "De klanten willen hun boodschappen kunnen doen.Ze zijn niet allemaal supporters van de Rode Duivels", zegt een woordvoerder van Carrefour tegen persbureau Belga.

Koninklijke steun
Het Belgische voetbalelftal krijgt dinsdag koninklijke steun in de halve finale van het WK. Koning Filip en zijn vrouw Mathilde komen naar Sint-Petersburg om de 'Rode Duivels' aan te moedigen tegen Frankrijk. Ze reizen dinsdag heen en weer naar de Russische stad.

Koning Filip staat bekend als een groot voetballiefhebber. Hij zat samen met zijn twee zoons ook op de tribune bij de tweede groepswedstrijd van België tegen Tunesië.

De koning zag zijn land in Moskou met 5-2 winnen. Hij komt nu samen met zijn vrouw naar Sint-Petersburg, de kinderen blijven thuis.

Politiek
Premier Charles Michel komt niet naar Rusland, maar gaat samen met Belgische voetbalfans de wedstrijd op een groot scherm volgen in 's-Gravenbrakel, het stadje waar aanvoerder Eden Hazard vandaan komt.

De Franse president Emmanuel Macron gaat wel naar Sint-Petersburg.