Dumoulin zeer tevreden: 'Perfect gereden'

Print
Dumoulin zeer tevreden: 'Perfect gereden'

Afbeelding: Bas Czerwinski

Tom Dumoulin voerde met een brede glimlach zijn cooling down uit op de rollenbank na de ploegentijdrit in de Tour de France.

Zijn team Sunweb zette in de 35,5 kilometer lange rit tegen de klok in en rond Cholet de vijfde tijd neer, slechts 11 seconden langzamer dan winnaar BMC. "De ploeg heeft supergoed gereden. Alles ging perfect en we zaten heel dicht bij de winst. Vooraf wisten we al wel dat dat moeilijk zou zijn'', aldus de Maastrichtenaar bij de NOS.

Lees ook: Van Avermaet snelt met BMC naar gele trui na secondenspel

Klassement
Dumoulin steeg naar de zevende plaats in het algemeen klassement en heeft na drie etappes al best een riante voorsprong op Tourfavorieten als Chris Froome, Richie Porte, Romain Bardet en Vincenzo Nibali.

Goedgemutst
"We hadden vooraf duidelijk afspraken gemaakt over hoe we wilden rijden, maar dan nog moet je ook kijken hoe de benen voelen. Het liep nagenoeg perfect; in de goede volgorde en met weinig verschil in de beurten aan kop. We zitten goed in ons vel. De avond voor de tijdrit hebben we nog tot laat grappen gemaakt en ook dat is belangrijk in een grote ronde'', klinkt de oud-winnaar van de Giro tevreden.