Alle duels Nederlands elftal weer bij de NOS

Print
Alle duels Nederlands elftal weer bij de NOS

Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn de komende vier jaar weer bij de NOS te zien.

De omroep heeft de rechten verworven van de kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020 en het WK 2022 en de duels in de Nations League. De vriendschappelijke interlands van Oranje keren terug bij de NOS. Deze waren de afgelopen jaren te zien bij SBS6 en Veronica.

Publieke omroep
De NOS heeft al de rechten van het komende EK en WK. Als Oranje zich plaatst voor deze toernooien, zijn deze duels ook bij de publieke omroep te zien. "Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep", zegt Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS.

Oefenen tegen Peru
Het Nederlands elftal start de weg naar EK 2020 met een oefeninterland tegen Peru, op donderdag 6 september. Daarna start voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de Europese bond UEFA. Nederland komt uit in de hoogste divisie en ontmoet tussen september en november tweemaal Frankrijk en Duitsland.

In oktober oefent Oranje tegen de Belgen. De EK-kwalificatiereeks begint in maart 2019. Ook eventuele play-offs zijn te zien bij de NOS.