Uitgebrande auto's in Wanssum zijn van politieagent

Print
Uitgebrande auto's in Wanssum zijn van politieagent

Afbeelding: Fotolia

Wanssum - De twee auto’s die in de nacht van woensdag op donderdag in Wanssum uitbrandden zijn van een politieagent en zijn zoon.

"Ik zou graag willen weten waarom en wie", zegt de politieman die in het basisteam Venray-Gennep als wijkagent werkt.

Carport
Hij werd die nacht gewekt door de hond. Buiten zag hij dat een auto voor de deur en eentje op de oprit in brand stonden. De Wanssumer probeerde de brandende auto’s zelf te blussen, de opgeroepen brandweer nam het van hem over. Een deel van de carport naast het huis en de tuinafscheiding met de buren liepen schade op.

Lees ook: Twee auto's in brand gestoken in Wanssum

Buurtonderzoek
De politie Limburg onderzoekt of er inderdaad sprake is van brandstichting. Volgens een woordvoerder betreft het een reguliere procedure met een buurtonderzoek en een technische analyse. De woordvoerder zegt dat er geen speciale maatregelen zijn genomen omdat het bij de autobranden om een politiemedewerker gaat. "Het kan met van alles te maken hebben, ook met willekeur", zegt de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →