Eigenaar Muntpassage Weert wil glaswand in theater

Print
Eigenaar Muntpassage Weert wil glaswand in theater

Afbeelding: Jeroen Kuit

De blik op een grote blinde muur is niet fraai. Daarom zou niet alleen de Muntpassage, maar ook het Munttheater onder handen moeten worden genomen. Dat levert voor beide partijen voordelen op. Bezoekers van het Munttheater, oog in oog met die van het winkelcentrum.

Als het aan Bouwinvest, de eigenaar van winkelcentrum De Muntpassage in Weert ligt, krijgt het Munttheater aan de zijde van de winkelgalerij een grote glaswand.

Lees ook: Winkelleegstand Weert 'nagenoeg opgelost'

'Er is echt één groot probleem'
Nu nog is die zijde van het Munt­theater een grote blinde wand. Bouwinvest wil het winkelcentrum ingrijpend verbouwen, waardoor de ingang aan de zijde van de Nieuwe Markt veel opener wordt en een groot deel van de passage wordt voorzien van een groot glazen dak. Maar daardoor krijgen de bezoekers van het winkelcentrum uitzicht op de grote blinde wand van het Munttheater, wat niet fraai oogt. Patrick van Lammeren van TOP Vastgoed, dat de verbouwing voor Bouwinvest organiseert, bevestigt de wens van de eigenaar. "We hebben het plan in onderzoek en zijn daarover in gesprek met het Munttheater en de gemeente", zegt hij. "Er is echter één groot probleem. We kunnen de werkzaamheden niet uitvoeren in het theaterseizoen. Het Munttheater zou tijdens de werkzaamheden een tijd dicht moeten." Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben de actuele plannen van Bouwinvest gevolgen voor foyer/ingang van het Munttheater. Daardoor zou er een ‘grondruil’ nodig zijn. "Daarmee zou dan ook de blinde muur vervangen kunnen worden door een glaswand", aldus de woordvoerder.

Verbouwing
Volgens Van Lammeren is het verbouwingsplan voor de Muntpassage bijna klaar en kunnen ze naar de gemeente voor de vergunning. De gemeente verwacht dat de gemeenteraad die aanvraag in zijn vergadering van september kan behandelen. Daarna zou eind dit jaar gestart kunnen worden met de verbouwing. De Muntpassage blijft ook tijdens de verbouwing open voor publiek. "We verwachten globaal één jaar nodig te hebben voor de verbouwing", zegt Van Lammeren. "Dus dan zouden we eind volgend jaar helemaal klaar zijn, zoals oorspronkelijk de bedoeling was."

Lees ook: Complete facelift voor winkelcentrum Weert

TOP startte vorig week met inpandige verbouwing aan de achterzijde van supermarkt Albert Heijn. Dat gedeelte wordt aan de Muntpassage toegevoegd en biedt ruimte aan drie winkels, waaronder Durlinger en Miss Etam. Als die intern verhuisd zijn, kan de rest van de verbouwing van start. Van Lammeren stelt dat er veel animo is voor vestiging in het winkelcentrum. "Echter, veel winkelbedrijven wachten af om te zien of de hele facelift wel doorgaat. Daarom kan het zijn dat ook na de heropening de winkelruimte nog niet direct vol is."