Protest met tenten op voetbalveld in Amstenrade

Print
Protest met tenten op voetbalveld in Amstenrade

Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Op het voetbalveld van VV Amstenrade hebben zich maandagavond tientallen voetballers, dorpelingen en andere sympathisanten verzameld uit protest tegen de gedwongen verhuizing van de club naar Oirsbeek.

Er staan ruim tien tenten waar de actievoerders de nacht in zullen doorbrengen. Ook slapen mensen in de kleedkamers. Er hangen spandoeken die de gemeente Schinnen oproepen om nut en noodzaak van de verhuizing aan te tonen.

Leefbaarheid
De club moet plaats maken voor de ontwikkeling van de Gijselaar, waar zorgwoningen komen, nieuwbouw voor de basisschool en uitbreiding van zorgcentrum Elvira. De club betwijfelt dat daarin geen plaats is voor haar. Ze is daarvoor bereid zelfs een veld op te offeren. Vertrek uit Amstenrade is een klap voor de leefbaarheid in het dorp, vrezen vele dorpelingen.  

Dinsdag gaat de actie verder, maar de gemeente heeft dan de afgraving van de fundering van het terrein gepland. Precies waar de tenten staan. Vanochtend is in alle vroegte al het kunstgras verwijderd van het terrein. Ook de doelen en de omheining zijn weggehaald.

Vreemd
Een motie van de fusiepartner Onderbanken om het besluit over de verhuizing uit te stellen tot na de fusie legt het college van Schinnen naast zich neer. "Dit is een puur Schinnense kwestie", reageert het gemeentebestuur. "Daarnaast vinden we de motie vreemd, omdat alle gemeenteraden en colleges van Schinnen, Nuth en Onderbanken hebben ingestemd met de lokale investeringsagenda’s, waar de Gijselaar in is opgenomen", aldus de gemeentewoordvoerster.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →