Mishandelaar Praagse ober biedt Nederland excuses aan

Print
De Hagenaar Armin N. biedt vanuit de gevangenis in Praag zijn excuses aan voor de ernstige mishandeling van een ober in een restaurant in Praag, eind april. In een brief aan alle Nederlanders biedt hij zijn verontschuldigingen aan ‘voor het voorval en de schaamte die het heeft gebracht aan Nederland en de mensen thuis'.

Het slachtoffer zelf heeft Armin inmiddels ook benaderd om berouw te tonen en hij belooft hem en zijn familie financieel te zullen ondersteunen, opdat hij volledig kan herstellen van zijn hoofdletsel. "Het is moeilijk uit te drukken hoe erg het mij spijt en hoeveel schaamte ik voel nadat er een persoon door mijn handen gewond is geraakt en vele andere onschuldige mensen getuige zijn geweest van dit zinloze geweld."

Lees ook: ‘Toen ik hoorde dat hij een kind had, brak mijn hart'

Armin N. (28), tot voor kort werkzaam als personal trainer in een sjieke Haagse sportschool, zit sinds 23 april in voorarrest in de gevangenis Ruzyne in Praag op verdenking van zware mishandeling. Deze krant zocht hem daar op. In het gesprek neemt hij de volledige verantwoordelijkheid voor de mishandeling.

Kind
"Ik kan het niet ontkennen. Ik heb er spijt van, schaam me diep en heb in een brief excuses aangeboden aan het slachtoffer", zegt Amir. "Toen ik hoorde dat hij een kind had, brak mijn hart. Er zijn mensen afhankelijk van hem, dat vind ik heel erg."

Volgens de Hagenaar kwam zijn agressie onder meer voort uit alcoholgebruik. Maar hij benadrukt dat hij daarmee geen ‘smoesjes’ wil bedenken. "Ik zat fout en ben niet op zoek naar enige vorm van medelijden", schrijft hij in de brief.

Jaren cel
In september komt de zaak voor de Praagse rechter. Armin N. moet waarschijnlijk jaren de cel in. "Maar mijn doel is niet om hier zo snel mogelijk uit te komen. Ik realiseer mij dat ik een fout heb gemaakt en daarom nu hier zit."