Zal het dan eindelijk gaan regenen in Limburg?

Print
Zal het dan eindelijk gaan regenen in Limburg?

Afbeelding: ANP

Al meer dan twee weken viel er geen druppel in Limburg, maar hoogstwaarschijnlijk komt er dinsdag eindelijk regen uit de lucht. Weerplaza spreekt gekscherend van een inmiddels zeldzaam weerfenomeen. "Het is echter onvoldoende om het neerslagtekort serieus te verminderen", stelt weerman Ben Lankamp.

Volgens Weerplaza wordt het dinsdag geleidelijk minder bewolkt en neemt de kans op regen in Limburg toe. In de middag en avond kan het gaan regenen in de provincie. De temperatuur ligt rond de twintig graden en de wind is matig. In de nacht van dinsdag op woensdag is het helder en daalt het kwik tot ongeveer dertien graden. 

Woensdag is er weer geregeld zon. Het wordt dan zo'n 25 graden en 's nachts blijft de temperatuur rond de dertien graden. 

Dertien dagen
Officieel is er nog steeds sprake van een hittegolf. In Arcen duurt de hittegolf inmiddels al dertien dagen. Sinds 27 juni is de temperatuur in Arcen elke dag boven 25 graden uitgekomen en is drie keer de grens van 30 graden overschreden. 

Sinds 2006 is er in ons land niet meer zo'n lange regionale hittegolf voorgekomen. Toen duurde een regionale hittegolf op meerdere plaatsen 17 dagen.

Wordt de hittegolf nog langer?
De komende periode liggen er nog meerdere zomerse dagen in het verschiet. De grote vraag is of dinsdag de temperatuur in Arcen de grens van 25 graden haalt. Wordt 25 graden niet gehaald, dan komt er een einde aan de regionale hittegolf die nu in Arcen gaande is. "De temperatuur komt dinsdag niet veel hoger uit dan 20 tot lokaal 23 graden. De kans op 25 graden is dus ook voor Arcen klein."