Beoogde nieuwe marinierskazerne Vlissingen blijkt ernstig vervuild

Print
Beoogde nieuwe marinierskazerne Vlissingen blijkt ernstig vervuild

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

De grond waar de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen op gebouwd moet worden is ernstig vervuild met chemische stoffen.

Dat melden EenVandaag en Follow the Money op basis van eigen onderzoek. Volgens hen wist Defensie dit, maar maakte het departement het niet bekend aan de mariniers.

Verzuimd
Het ministerie van Defensie en de provincie Zeeland zijn sinds 2011 op de hoogte van deze verontreinigingen maar verzuimde dit te melden aan het Korps mariniers, de vakbonden of leden van de Tweede Kamer.

Uit de rapportages van het ministerie van Defensie en de provincie Zeeland, in bezit van EenVandaag en Follow the Money, komt een beeld naar voren van een gebied waar jaren lang een oogje toe is geknepen als het gaat om bodem en milieuwetgeving.

Verhuizen
De marinierskazerne moet verhuizen van Doorn naar Vlissingen en daar zijn de mariniers op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Het terrein vinden ze niet geschikt, hun familie verhuist liever niet mee naar Zeeland en de vergunningen zouden niet rond zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen