Nieuw initiatief moet senioren aan werk helpen

Print
Nieuw initiatief moet senioren aan werk helpen

Afbeelding: Istock

KBO Limburg wil meer werk maken van arbeidsbemiddeling voor 50- en 60-plussers. De belangenvereniging voor senioren gaat daarom samenwerken met InMenz, een coöperatie die mensen helpt bij het vinden van werk.

Dinsdagmiddag hebben de bestuurders van beide organisaties op het gouvernement in Maastricht onder toeziend oog van gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (SP, arbeidsmarkt) een overeenkomst getekend.

Senioren
KBO Limburg dat ruim 35.000 leden telt, gaat volgens de afspraken op zoek naar senioren die aan de slag willen. Dat doet de organisatie door de diensten van InMenz onder de aandacht te brengen van haar leden "en van hun 50-pluskinderen." Volgens de KBO schreeuwt de economie om arbeidskrachten, maar "staat aan de andere kant een flinke groep senioren te popelen om mee te doen, een groep die echter niet interessant lijkt voor werkgevers."

Werving
InMenz zal via een uitgebreide kennismaking met de kandidaat bekijken waar deze goed in is. Uiteindelijk is dat belangrijker dan leeftijd, opleiding en ervaring, stelt de organisatie die werkzoekenden bemiddelt voor allerlei bedrijven en instellingen, van bosbeheer tot bouwbedrijven. Voor KBO Limburg is de samenwerking een uitgelezen kans om ‘jonge senioren’ als lid te werven. "De jonge senior is van groot belang voor de toekomst van de KBO."

Limburg telt volgens UWV bijna elfduizend WW-gerechtigden onder de 50-plussers, ruim de helft van alle werklozen in de provincie.