Protestactie tegen ontmanteling voetbalclub, graafmachines maken rechtsomkeert

Print

Afbeelding: Rob Oostwegel

Voetbalclub Amstenrade heeft de verdere ontmanteling van haar accommodatie dinsdagochtend weten tegen te houden.

Graafmachines die de fundering van het kunstgrasveld kwamen weghalen en vrachtauto’s die de rollen kunstgras kwamen inladen voor recycling konden het terrein niet op. Dat werd geblokkeerd door tientallen leden, die de nacht uit protest in tenten op het veld hebben doorgebracht.

Overnachten
In totaal zijn er zestien tenten opgebouwd. Ook hebben leden in de kleedkamers geslapen. Dinsdagavond is er een gesprek tussen de club en de gemeente Schinnen, die tot de verhuizing heeft besloten.

Retourtje
Maandagochtend heeft de gemeente in korte tijd alle kunstgrasmatten laten weghalen. De tientallen rollen zouden dinsdagochtend worden opgehaald, maar de vrachtwagens van het recyclingbedrijf zijn leeg teruggereden naar Barneveld.

Protest
VV Amstenrade protesteert tegen de gedwongen verhuizing  naar een accommodatie in Oirsbeek. De club is daartegen omdat zij niet overtuigd is van nut en noodzaak van de verhuizing en omdat zij vrezen voor een aanslag op de leefbaarheid van het dorp Amstenrade. VV Amstenrade is met circa vierhonderd leden en ruim twintig elftallen de grootste vereniging in het dorp.