Agent slaat agressieve festivalbezoeker bewusteloos

Print
Agent slaat agressieve festivalbezoeker bewusteloos

Afbeelding: De Limburger

Een 23-jarige man uit Maastricht is zaterdagavond opgepakt bij het festival Essential in Heerlen. En dat ging niet zonder slag of stoot.

De man werd eerst door de beveiliging verwijderd van het terrein omdat hij zich zeer vervelend gedroeg. Hij was vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol en drugs. Hoewel hij meermaals door de beveiliging weg werd gestuurd, bleef de man terugkomen naar het festivalterrein. De furieuze man deelde bij terugkomst een klap uit aan een van de beveiligers, die hem met man en macht onder controle moesten houden.

Lees ook: 10.000 mensen gaan los bij Essential Outdoor

Bewusteloos
Agenten hielden de man vervolgens aan voor verstoring van de openbare orde en openbare dronkenschap. Daarbij verzette hij zich hevig, onder meer door pogingen een agent in het been en in het gezicht te bijten. Op het bureau ging de man door met dit gedrag, waarop de agenten geen andere mogelijkheden zagen geweld te gebruiken om hem onder controle te krijgen. De klap die de agent uitdeelde, zorgde ervoor dat de man even buiten bewustzijn raakte. De man is daarop ter controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Het onderzoek naar hem loopt nog.