Geschil over bouw flat Kerkrade loopt uit de hand: ‘Zijn jullie helemaal gek geworden?’

Print

Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade - Een geschil tussen de Sittardse aannemer Frans Hamers en woningstichting HEEMwonen uit Kerkrade is dinsdag uit de hand gelopen.

De aannemer laat hekken om de flat plaatsen, tot grote woede van bewoners en HEEMwonen. Politie en handhaving waren enige tijd ter plaatse.

Woest
Toen de medewerkers van de aannemer een hek voor een voordeur plaatsten, ging een van de bewoners uit zijn dak. “Zijn jullie helemaal gek geworden? Eerst ons een jaar achter tralies laten zitten en dan dit ook nog erbij. Ik wil naar binnen, nu!” Daarop maakten de medewerkers een opening.

Ondermaats
HEEMwonen haalde Hamers, eigenaar van Bouwservice Fons van der Heijden, van een grote renovatieklus af. Volgens advocaat Onno Molders van HEEMwonen was de kwaliteit van het werk ondermaats en is dat herhaaldelijk aan de aannemer gemeld. "Uiteindelijk was dat aanleiding om afscheid te nemen.” Hamers is het daar niet mee eens. 

Retentierecht
Hamers eist 338.000 euro vergoeding voor nog niet betaalde maar wel verrichte werkzaamheden en voor de geleden schade. Omdat het geld nog niet betaald is, laat hij nu hekken om de flat plaatsen. “Vanwege het retentierecht”, zegt hij. Projectleider Michiel Wauben van HEEMwonen heeft daarop de politie ingeschakeld. “Hij wil iets veiligstellen wat van ons is.”

Beide partijen wijzen elkaar aan als oorzaak voor de desastreus verlopen bouwklus. 

Oplossing
Grote vraag is hoe het nu verder moet. "Ik roep de partijen op tot een goed gesprek om te deëscaleren", zegt Jay Mookhram, advocaat van het bouwbedrijf. HEEMwonen geeft aan met hun advocaat te gaan overleggen over het vervolgtraject. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen