Agressieve festivalganger weer thuis

Print
Agressieve festivalganger weer thuis

Afbeelding: De Limburger

Een festivalganger die zaterdag door de politie is aangehouden en neergeslagen is weer thuis. De 23-jarige Maastrichtenaar misdroeg zich bij festival Essential in Heerlen.

Nadat de beveiliging hem meermaals had verwijderd pakte de politie de man op. Omdat hij ook op het politiebureau erg agressief bleef zag een agent zich genoodzaakt hem met een klap uit te schakelen.

Ziekenhuis
Omdat de man even het bewustzijn verloor is hij ter controle naar het ziekenhuis gebracht.  Daarna mocht hij naar huis. Hij moet zich later nog melden voor verhoor.

Lees ook: Agent slaat agressieve festivalbezoeker bewusteloos

De agent die de klap uitdeelde moet zijn handelen registreren, waarna de districtsleiding zich buigt over de vraag of hij juist heeft gehandeld. Daar kan een intern onderzoek op volgen, maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk. Volgens een woordvoerder komt het niet vaak voor dat agenten dit soort geweld moeten toepassen. Daarom is het gebruikelijk dat handelen te registreren en evalueren.

Vervelend
Organisator Kenny Mordang van het Essential Festival zegt het voorval vervelend te vinden “voor alle betrokkenen”. Mordang: “Want ook de bezoeker heeft vast niet gewild dat zijn avond zo zou eindigen.

Lees ook: 10.000 mensen gaan los bij Essential Outdoor

"Ons doel is: zoveel mogelijk mensen laten dansen en feesten. En dan is dit geen leuke afloop.” Het festival heeft een strikt veiligheidsplan en bezoekers worden bij de entree gecontroleerd en eventueel gevisiteerd om te voorkomen dat ze drugs het terrein mee het terrein op nemen, vertelt Mordang.

Als iemand zich toch onbetamelijk gedraagt op het terrein, proberen beveiligers er eerst voor te zorgen dat de situatie niet escaleert, zegt hij. “De beveiligers met wie we werken, werken veel op festivals en weten hoe het daar aan toe gaat.  Als een bezoeker van het terrein wordt verwijderd, is dat echt de laatste maatregel.”