Gemeente breekt met organisatie Holy Moly

Print
Gemeente breekt met organisatie Holy Moly

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

De gemeente Heerlen breekt met organisatiebureau Incredible, dat eind vorig jaar winterevenement Holy Moly organiseerde. De gemeente gaat op korte termijn verder met andere partijen aan tafel om eind 2018 toch een evenement in de kerstperiode te kunnen laten plaatsvinden.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten op basis van het plan dat Incredible twee weken geleden heeft ingediend en twee gesprekken met de organisatie. Wethouder Peter van Zutphen laat weten dat het ingediende plan niet aan de gevraagde eisen voldoet en dat het onvoldoende concreet is.

Partner
Ook zijn er nog geen concrete afspraken met partijen in het centrum, bij wie volgens de gemeente ook het draagvlak ontbreekt. "We zien Incredible niet als een betrouwbare partner om dit evenement te organiseren. Ze zijn niet zorgvuldig omgegaan met hun betalingsverplichtingen jegens hun leveranciers", aldus Van Zuthpen.

De gemeente geeft organistor Bart Kuipers van Incredible tien dagen om op het besluit te reageren. Ondertussen gaat de gemeente met andere partijen in de stad aan de slag om toch nog een winterevenement in de stad te houden. Over welke partijen dit zijn, laat Van Zutphen niets los. 

Verlies dragen
De gemeente en Incredible kwamen onlangs lijnrecht tegenover elkaar te staan toen bleek dat de eerste editie van Holy Moly 66.000 euro verlies had gedraaid. De gemeente wil dat Incredible dit verlies draagt, terwijl Incredible het verlies aan het handelen van de gemeente wijt. Ook viel de aankleding van de Bongerd met gifgroene containers niet in de smaak, zo bleek na evaluatie.