Verdachten drugslab familie van Sieneke, zangeres erg ontdaan

Print
Verdachten drugslab familie van Sieneke, zangeres erg ontdaan

Afbeelding: ANp/Levin den Boer

De verdachten die maandag bij het oprollen van een drugslab in Nijmegen zijn opgepakt, stammen uit een bekende Nijmeegse familie. Het gaat om de opa, oom en broer van de bekende zangeres Sieneke Baum-Peeters (26), die sinds 2013 getrouwd is met de Venlose Jan Baum.

De vocaliste laat weten 'erg geschrokken' te zijn.

De politie ontdekte maandagochtend een drugslab bij een truckbedrijf in Nijmegen. Politie en brandweer kwamen in actie toen bij de truckhandel op industrieterrein Westkanaaldijk brand was uitgebroken.

In een loods aan de Binderskampweg troffen agenten een laboratorium aan waar synthetische drugs zoals amfetamine en xtc of MDMA worden gemaakt. Ook is op het terrein een hennepkwekerij gevonden. Omdat de chemische stoffen gevaar konden opleveren, werd een groot deel van het bedrijventerrein afgesloten.

De drie Nijmegenaren van 71, 47 en 24 die op het terrein van de truckhandel werden aangehouden, zaten dinsdag nog vast.

Geschrokken
Binnen de familie is het nieuws ingeslagen als een bom. De manager van Sieneke laat weten dat de zangeres ontdaan is: "Ze is erg geschrokken van alles wat er zich op dit moment afspeelt binnen haar familie. Door de grote onduidelijkheid die er is, is het geven van een uitgebreide reactie niet mogelijk. Sieneke richt zich volledig en vol trots op haar gezin én zangcarrière." 

De familie van Sieneke kwam vaker negatief in het nieuws. Haar opa zat ooit een jarenlange gevangenisstraf uit wegens moord. Haar vader kreeg in 2013 ruzie in een bar van Barbie, waar Sieneke haar vrijgezellenfeest vierde.