Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Nicola tovert smaakvolle gerechten op tafel voor sterren

Nicola tovert smaakvolle gerechten op tafel voor sterren

Zucchero, Nicola Balzano en Toots Thielemans. Afbeelding: Nicola Balzano

Chefkok Nicola Balzano van Italiaans restaurant Porto Mosa uit Weert weet hoe hij artiesten culinair moet verwennen. Zucchero, zondag de grote afsluiter op Bospop, behoort tot zijn vaste klanten.

Spaghetti met knoflook. Eenvoudig, maar o zo lekker. Alleen die geur al. Je kunt er Zucchero midden in de nacht voor wakker maken.

Zielsgelukkig

Maar dan moet het pastagerecht wél klaargemaakt zijn door Nicola Balzano (67). De chefkok weet hoe hij het hart van de wereldberoemde rockster op hol kan brengen. Met authentiek Italiaans eten. Een volle tafel, heerlijke wijn, goed gezelschap en Zucchero is zielsgelukkig. Ze kennen elkaar sinds 2004 toen de zanger voor het eerst te zien was op ...