Zorgen om speeltuin Rothem door komst bedrijven

Print
Zorgen om speeltuin Rothem door komst bedrijven

Afbeelding: iStock

Meerssen - De restauratie en herbestemming van het oude confectieatelier moet een opwaardering worden voor Rothem. Grootste zorg van de buurt: wat gebeurt er nu met het speeltuintje?

Projectontwikkelaar Jean Rompelberg heeft zich ontfermd over het oude confectieatelier van Smeets aan de Kuilenstraat in Rothem. De oude kledingfabriek heeft jarenlang leeggestaan. 

Winkels
Rompelberg is inmiddels aardig gevorderd met de restauratie van het enorme, karakteristieke gebouw. De bedoeling is dat er straks, wanneer het werk klaar is, ruimte is voor diverse winkels en bedrijven. Een soort bedrijfsverzamelgebouw waarvan de precieze invulling zich nog moet uitkristalliseren. Het is de bedoeling dat de restauratie tegen het einde van dit jaar klaar is.

Opsteker
De restauratie van een karakteristiek pand en nieuwe economische bedrijvigheid zijn een opsteker voor Rothem. De buurt maakt zich echter zorgen over speeltuin ’t Romeintje. De grond waarop het speeltuintje - en een nabijgelegen jeu-de-boulesbaan - is gebouwd, is nu ook van de nieuwe eigenaar van de confectiefabriek. 

Spelen
En daarmee is hij juridisch aansprakelijk wanneer er tijdens het spelen onverhoopt iets met een kind gebeurt. Hij hoopt met de gemeente Meerssen hierover afspraken te kunnen maken. Ook de ondernemer wil het speeltuintje niet zien verdwijnen. Het college heeft inmiddels aangegeven met Rompelberg in gesprek te gaan.

Overlast
In de Meerssense politiek roert met name Lokaal DNA zich over het nieuwe initiatief. De fractie vreest een toename van de verkeersdruk en overlast door onder meer laden en lossen. Rond de Jumbo supermarkt, die tegenover het oude confectieatelier ligt, is die overlast al aanwezig. De ondernemer en de gemeente geloven dat het zo’n vaart niet zal lopen. Voor leveranciers wordt een pad rondom het complex aangelegd en ook laden en lossen gebeurt op eigen terrein.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee