Oplichter wisselt peperdure Rolex voor nepexemplaar

Print
Oplichter wisselt peperdure Rolex voor nepexemplaar

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Maastricht / Itteren - Een voortvluchtige man verwisselde in mei bij een Maastrichtse juwelier een Rolex-horloge van 35.000 euro voor een nepexemplaar.

Dat was dinsdagavond te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de zaak.

Kluis
Met regelmaat zou de man de winkel aan de Stationsstraat zijn binnengestapt. Steeds om te vragen naar een specifiek horloge van het luxemerk Rolex. Op dinsdag 8 mei verwisselde hij het uurwerk echter voor een namaakexemplaar. Met het originele liep hij het pand uit. Achterin de winkel toonde de juwelier het betreffende horloge aan de man. Telkens legde hij het verkeerd terug. Toen de verkoper even naar de kluis liep, zag de man zijn kans schoon. Even later vertrok hij met een smoes richting Sint Servaasbrug, zo blijkt uit een reconstructie van de diefstal.

Mailadres
In Opsporing Verzocht werden beelden van een bewakingscamera getoond. Daarop is een getinte man te zien, die tussen de 30 en 40 jaar oud wordt geschat. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft kort donker haar en spreekt gebrekkig Duits. Tijdens de misdaad droeg hij een blauw shirt met opdruk en zwarte schoenen. Hij gaf aan de juwelier een foutief mailadres op: stokass88@web.de. De politie doet onderzoek en zoekt naar getuigen.