Temperatuur begin volgende week weer naar 30 graden

Print
Temperatuur begin volgende week weer naar 30 graden

Afbeelding: iStock

Het zomerse weer houdt zeker nog tot eind volgende week aan. Begin volgende week stijgt de temperatuur weer naar de 30 graden of zelfs hoger.

In eerste instantie is de warmte nog heel aangenaam. "Maar begin volgende week zal het meer drukkend en benauwd aanvoelen”, voorspelt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza.

Buien
In de tweede helft van volgende week blijft er kans op flink wat hitte. Tegelijkertijd groeit ook de kans op een paar (flinke) buien. "Maar echt wisselvallig wordt het niet.”

Nog tot en met 29 juli berekenen de weermodellen in Nederland behoorlijk warm weer, vooral diep in het binnenland. "Enkele buien gaan wel voor wat lokale ‘verlichting’ van de droogte zorgen", vertelt Lankamp.

Augustus
De eerste week van augustus verschijnen boven de Britse Eilanden plekken met koel weer. "Dat wijst erop, dat de invloed van depressies groter wordt in het westen van Europa", aldus Lankamp, die daar nog niet al te veel over kan zeggen omdat het nog te ver weg is.

Schoolvakanties
In Limburg zijn afgelopen weekend de schoolvakanties begonnen.. Wie naar het buitenland op vakantie gaat, kan ook rekenen op mooi weer. 

Lees ook: 'Hitte went en zweten kun je trainen'

Voor in het midden en noorden van Frankrijk is het waarschijnlijk dat daar echt hitte komt. Maar ook in Duitsland en de noordelijke helft van Italië komen de temperaturen behoorlijk boven normaal uit. In Zuid-Duitsland en ten zuiden van de Alpen betekent dat tropische waarden van ruim 30 graden.

Normaal
De enige regio's in Europa waar de komende weken vermoedelijk sprake is van normale temperaturen of zelfs koel weer, zijn delen van Portugal, de zuidelijke Balkan en in Griekenland. "Wat neerslag betreft, blijft het behoorlijk droog in Centraal-Europa. Rondom de Middellandse Zee is de situatie wat anders, daar zien we dat de 'normale' zomerse buien gewoon voorkomen."

Voor het zover is
Woensdag schijnt de zon geregeld Het wordt ongeveer 23 graden. Donderdag is er ook geregeld zon en blijft het zo goed als droog, bij 23 tot 27 graden.