Hans Teunissen lijsttrekker D66

Print
Hans Teunissen lijsttrekker D66

Afbeelding: De Limburger/Ge Hirdes

Gedeputeerde Hans Teunissen is door de Limburgse leden van D66 gekozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar.

Hij was de enige kandidaat. Leden konden via e-voting hun stem uitbrengen. Dat wordt gedaan omdat de partij dan niet afhankelijk is van de opkomst bij een ledenvergadering.

Stappen
Teunissen was in het verleden wethouder in Venray. Hij is nu drie jaar gedeputeerde en wil er graag nog een termijn aan vastknopen. Teunissen: “De komende vier jaar moeten we in Limburg een aantal belangrijke stappen zetten. Denk hierbij aan de transitie naar een duurzamer Limburg met nieuwe en andere energie. Ik kijk er naar uit om de lijst voor de volgende verkiezingen aan te voeren en daarmee aan de slag te gaan.” De gedeputeerde gaat onder meer over onderwijs, ruimtelijke ordening en subsidies.

Daden
“Hans is geen man van grote woorden, maar van daden”, zegt voorzitter Guido Mertens. “In beleid of visies kun je niet wonen; het gaat erom wat je realiseert. Glasvezel, aanpak leegstand of een archeologisch depot, Hans doet het gewoon.”

47 zetels
D66 heeft in Provinciale Staten op dit moment 4 van de 47 zetels. Ook fractievoorzitter Leon Vaessen zal zich opnieuw verkiesbaar stellen, evenals Statenlid Hans van Wageningen. Van de rest van de fractie is het nog niet bekend. De volledige kandidatenlijst wordt in december verwacht.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje