Beelden opgedoken van heroïsche redding Thaise voetballers

Print
De eerste beelden van de reddingsoperatie van de twaalf voetballers en hun coach zijn door de Thaise marine gedeeld. Ook is er een video vrijgegeven die de jongens in het ziekenhuis laat zien. De Facebookpagina van de Navy SEAL's deelde de beelden vanmiddag: "De operatie die de wereld nooit zal vergeten."

In de video zijn duikers te zien die het donkere water ingaan, op weg naar de droge plaats waar de jongens gestrand waren. Vervolgens komt een van de jongetjes in beeld, die door reddingswerkers in de richting van de uitgang worden begeleid. In een andere video zijn de jongens in het ziekenhuis te zien, het was voor het eerst dat de voetballers met hun familie herenigd werden.  

Goede fysieke gezondheid
Naar omstandigheden gaat het goed met de jongens. Dat ze het zo goed maken "komt mogelijk omdat ze de hele tijd samen hebben doorgebracht als een team en elkaar hebben geholpen”, aldus dokter Thongchai Lertvilairattanapong. "Ze verkeren allemaal in een goede fysieke gezondheid, zonder koorts of ernstige infecties. Slechts drie van hebben hebben een lichte longontsteking”

De jongens, die tussen de elf en zestien jaar oud waren, en hun coach zaten sinds 23 juni vast in het grottencomplex Tham Luang. Het duurde dagen voordat ze gevonden waren. Zondag werden de eerste vier jongens eindelijk gered. Gisteren werden de laatste jongens en de coach uit de grot bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht.