Hitteprotocol voor Bospop

Print

Afbeelding: De Limburger

Vanwege aanhoudende droogte en warmte is voor het Weerter popfestival Bospop een hitteprotocol van kracht. Extra koeling voor artiesten en vanwege brandgevaar zijn extra maatregelen genomen.

Grote big bags met zand komen op camping en parkeerterrein te staan, een gierton vol water, een extra brandweerwagen staat continue paraat en een brandweerwacht van vijftien man wordt ingehuurd. Al deze maatregelen zijn voor Bospop genomen vanwege de aanhoudende droogte. Omdat sinds begin juni amper nog een druppel regen is gevallen, is het gras van zowel de festivalwei, camping en parkeerterrein kurkdroog. „Als auto’s oververhit raken, kan dat brandgevaar opleveren in het droge gras”, vertelt Johan van de Moosdijk die zich samen met Niek Houben met de opbouw van het festivalterrein bemoeit. „Daarom zijn ook de bermen en greppels extra gemaaid.”

Brandgevaar
Niet alleen aan brandgevaar is gedacht, ook met de voorspelde warmte komend weekeinde is rekening gehouden. Houben: „In de units van de artiesten worden voor het eerst condenskoelsystemen geplaatst. De EHBO wordt uitgerust met extra emmers water en sponzen om mensen af te koelen als dat nodig is. Op het terrein komen watertappunten waar mensen water kunnen tappen. In een meegebracht flesje mag, als er maar geen losse dop aan zit waar mee gegooid kan worden.”

Schaduw
Extra schaduw is er vooral in de grotere rocktent. Van de Moosdijk: „Meer kunnen we niet doen want met schaduwpunten voor het hoofdpodium zien de mensen erachter niks meer van de muziek. Bovendien moeten mensen ook zelf maatregelen nemen: insmeren tegen zonnebrand, een petje op. En stevige schoenen aantrekken is ook handig want de bandensporen van tractoren die hier hebben gereden, krijgen we door de ingeklonken grond niet plat.”

Groei
De 38e editie van het Bospop-festival in Weert begint vrijdagavond met de gratis toegankelijke coverbands die optreden. Zaterdag en zondag staan artiesten als Simple Minds, A-HA, UB 40, Racoon, Billy Idol en Novastar op de podia. Voor de camping hebben ruim 6000 mensen een plekje geregeld, bovendien worden zo’n 700 campers verwacht. Het aantal bezoekers is de afgelopen twee jaar gegroeid van 18.500 naar 24.000. Vanwege deze groei is de rocktent dit jaar 20 meter breder en het podium daarin ook groter en het aantal foodtrucks is uitgebreid van tien naar zestien.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje